Herencommissie winterprogramma 2020/2021

Maar eerst nog een terugblik op het afgelopen winter- en zomerseizoen.

Het einde van de wintercompetitie hebben we niet gehaald. Op 11 maart 2020 speelden we nog een 3-stokken wedstrijd en toen gooide COVID 19 roet in het eten. Op 12 maart ging de baan dicht. We hebben in de winter totaal 14 wedstrijden kunnen spelen. 4 Maal stableford, barracuda en 3-stokken en 2 maal Eclectic.
In totaal hebben er 31 9-holers aan één of meer wedstrijden meegedaan en 55 18 holers.

Bij de 9 holers zijn Bert Thomas en Dries de Roode gekroond tot winterkoning met Dennis Winnen op de 3e plaats. Bij de 18 holers werd Peter de Bruin winterkoning met op de 2e resp. 3e plaats Leif Hansen en Henny Kamerling. Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

Op 3 juni konden we de zomercompetitie beginnen met 9 holes wedstrijden. Vanaf 15 juli konden er ook weer wedstrijden worden georganiseerd over 18 holes. T/m 28 oktober hebben we 20 wedstrijden over 9 holes gelopen en 15 over 18 holes.
In totaal hebben 97 heren minsten één maal aan een 9 holes wedstrijd meegedaan en 69 heren aan een wedstrijd over 18 holes.

De 9 holes competitie is gewonnen door Bert Thomas gevolgd door Niek Heijstek en Philip Dullaart op de plaatsen 2 en 3.

De winnaar van de 18 holes competitie is Dennis Winnen gevolgd door Hans Bosse en Peter de Bruin op de plaatsen 2 en 3. Ook deze heren worden van harte gefeliciteerd.

En dan staat de winter weer voor de deur. Op dit moment (2 november) is het afwachten of er strengere maatregelen worden afgekondigd. Er is sprake van max. 2 personen bij de buitensport. In dat geval zullen er alleen wedstrijden over 9 holes worden georganiseerd. Maar laten we hopen dat het zover niet zal komen. Het goed omgaan met de weersomstandigheden is al lastig genoeg. Ook deze winter spelen we weer de bekende spelvormen maar dan zonder barracuda matchplay.
Met het volgende programma helpen wij u graag de winter door.

feb

mrt

stableford

4, 11, 18, 25

eclectic

3-stokken

reserve datum

23, 30

slotwedstrijd (met prijsuitreiking)

eclectic
Per wedstrijd kunt u uw score per hole verbeteren. Bruto-netto strokeplay; na 9 slagen oprapen en 10 slagen noteren.

3-stokken
U mag, naast uw putter, max. 2 stokken bij u hebben.

slotwedstrijd
We spelen greensome strokeplay (bruto-netto), waarbij beide spelers afslaan en kiezen met welke bal de hole wordt uitgespeeld. Deze bal wordt om beurten gespeeld, te beginnen door de speler van wie de bal niet is.

NB1 De duo's worden gevormd door een lage handicapper te koppelen aan iemand met een hoge handicap.

NB2 Bij deze wedstrijden wordt tevens gestreden voor de neary en de longest.

prijzen
Er zijn prijzen per spelvorm waarbij max. de beste 3 resultaten meetellen (Stableford, Barracuda en 3-stokken). Bij eclectic geldt het eindresultaat.