Van beginnende golfer naar handicap 54

Om de golfsport een sterke impuls te geven heeft de NGF, samen met de golfprofessionals, het 9-stappenplan ontwikkeld. Het 9-stappenplan is een golfvaardigheidstraject dat is opgedeeld in 9 handicapcategorieën (stappen), waarbij het ontwikkelen van de vaardigheid, het vergroten van de succesbeleving en het speelplezier voorop staan.

Het begint bij het eerste bezoek aan de golfbaan en gaat via de NGF Golfbaanpermissie en Handicap 54, naar een steeds lagere handicap.

Hierna volgt een overzicht van het traject van beginnend golfer t/m stap 3: Naar Handicap 36.

Dit overzicht bestaat uit 5 onderdelen, t.w.:

  1. Eerste bezoek aan de golfbaan
  2. NGF-Baanpermissie – stap 1
  3. Golfregelexamen
  4. Handicap 54 (was: GVB) – stap 2 en verwerking Qualifying Scorekaarten
  5. Handicap 36 – stap 3

Binnen de R&H Cie van OGC is Dhr. Koos Eilers verantwoordelijk voor de begeleiding van dit traject. 

  1. Eerste bezoek aan de golfbaan

Een eerste bezoek aan de golfbaan is voor de beginnende golfer altijd goed om een beter beeld te krijgen van noodzakelijke vervolgstappen en de mogelijkheden die de club kan bieden. “Golfstart” is een (relatief nieuw) initiatief van de NGF bedoeld om de beginnende golfer een goede introductie in golf te geven. Zie ook de website https://www.golf.nl/beginnen-met-golf/golfstart

 

  1. NGF-Baanpermissie – stap 1

Baanpermissie wordt door de club op advies van een pro gegeven als de beginnende golfer over voldoende technische vaardigheden beschikt en weet hoe hij zich door de baan moeten gedragen.

Zie de Golf.nl website voor het deeltraject https://www.golf.nl/beginnen-met-golf/golfbaanpermissie-halen-gbp

De begeleiding binnen de club in dit deeltraject vindt plaats door de pro’s van Swingline en het verantwoordelijke lid van de R&H Cie.

  1. Golfregelexamen

Golf kent veel regels. Per 1 januari 2019 zijn deze drastisch herzien. Op de volgende website https://www.golf.nl/beginnen-met-golf/wat-moet-ik-weten-over-regels staat een goed overzicht van de belangrijkste regels en wijzigingen. Uitgebreidere informatie (en verwijzingen) vindt u op https://www.golf.nl/regels2019 .

Over het Golfregelexamen en oefenexamens zie de website https://www.golf.nl/zelf-golfen/beginnen-met-golf/golfregelexamen .

Het Golfregelexamen kan op OGC worden afgenomen door het verantwoordelijke lid van de R&H Cie.

  1. Handicap 54 (was GVB) – stap 2 en verwerking Qualifying Scorekaarten

Na het behalen van zowel de Baanpermissie als het Golfregelexamen, kunnen Qualifying Scorekaarten worden gespeeld, uitgaande van een handicap van 54.

Op basis van de eerste Qualifying Scorekaart met een stableford score van 36 punten of meer over 18 holes of 18 punten of meer over 9 holes wordt een Handicap van 54 of lager gegeven.

De Qualifying Scorekaarten kunnen worden aangemaakt en verwerkt met behulp van de telezuil in de hal van het clubhuis, of via de Egolf4U tab op de website van de Oegstgeester Golfclub. Ook is het mogelijk om een Qualifying Scorekaart aan te maken met de NGF Golf.nl app of met de Egolf4U app op uw mobiele telefoon. Eventuele “papieren Qualifying Scorekaarten” kunnen ook handmatig worden verwerkt. Hiervoor moet contact worden opgenomen met de verantwoordelijke leden van de R&H Cie.

Zie ook website https://www.golf.nl/beginnen-met-golf/handicap-halen.

 

  1. Handicap 36 – stap 3

Na het behalen van Handicap 54 (het vroegere GVB) kunt u uw vaardigheden verder ontwikkelen en uw handicap verlagen naar Handicap 36. Hierover kunt u meer lezen op de website https://www.golf.nl/zelf-golfen/meer-en-beter-golf/9-stappenplan

Afdrukken E-mailadres