De OGC marshals

Het fenomeen Marshals is door OGC opgestart nadat wij van het UDO-clubhuis naar ons eigen OGC-clubhuis verhuisden.

Vanaf dat moment moesten wij zelf voor onze bardiensten zorgen, of anders betaalde krachten in dienst nemen.

Bovendien kregen we te maken met het openen en het sluiten van het clubhuis en de controle over het gebruik van de golfbaan. Dat werd in het verleden gedaan door twee oud leden, maar dat werd voor hen iets te veel om dit in de vernieuwde situatie nog uit te voeren.

Om ook betaalde marshals uit te sluiten werd er besloten om dit met eigen vrijwilligers te doen. Daarbij waren er groepen mensen die toch al op een bepaalde dag of middag aan het golfen waren en dat erbij wilden doen. Zonder genoemde besparingen zou de contributie zeker Euro 125 per persoon hoger zijn geweest.

De Marshals zijn er niet op als politieagent op te treden, maar wel om eventuele vragen van golfers te kunnen beantwoorden en om ervoor te zorgen dat de barbezetting naar wens functioneert.

Alle leden hebben een golfvaardigheidsbewijs gehaald met daarin veel vragen over de etiquette op de baan en we nemen aan dat ze die ook hanteren bij hun spel in de baan.

De Marshals hebben één keer per jaar een eigen golftoernooi met daarbij een diner als dank voor hun bewezen diensten. Tevens wordt er op die dag iets nuttigs gedaan in de vorm van trainingen. Denk daarbij aan hartmassage en het gebruik van de AED.

Alle handeling die s’morgens bij het openen en s’avonds bij het sluiten moeten worden uitgevoerd staan in detail beschreven in de instructies die in hangmappen naast de bar hangen.

Lijsten met de namen van de Marshals voor de week, weekenden en zomerdiensten hangen aan het grote bord in de hal.

De Marshal commissie bestaat uit Wim Bergman (voorzitter), Bernard van den Oever (lid) en Ton de Bruin (lid)